Ingrediënten
• 4 stukken heilbotfilet van 200 gram
• 2 theelepels vierseizoenen peperkorrels
• 1 komkommer of grote courgette
• 50 gram zeekraal
• 40 gram basilicum
• 3 eidooiers
• 2 eetlepels citroensap
• Versgemalen witte peper
• 150 gram boter, gesmolten
Bereiding
Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange linten. Laat de linten op keukenpapier uitlekken. Wrijf de stukken heilbot in met zout en bestrooi de bovenkant met wat peper. Leg er een toef zeekraal op. Wikkel rond elk stuk vis 2 linten.
Leg de stukken vis in een stoommandje en stoom de vis in een steamer of in een stoompan boven een flinke laag kokend water in 8 tot 10 minuten gaar. Overgiet intussen het basilicum in een zeef met kokend water en pureer de blaadjes met het citroensap en 50 milliliter water in de blender. Voeg de dooiers met ½ theelepel zout en peper naar smaak toe en meng alles 1 minuut op de hoogste stand. Voeg al draaiend de boter in een dun straaltje toe. Schenk de saus in een pan met een dikke bodem en verwarm het geheel al roerend op heel zacht vuur tot de saus licht bindt. De saus mag niet koken!
Schep de saus op warme borden en leg er een stuk gestoomde heilbot in. Garneer met wat peper.