Gebakken schol met tomaat en olijven

20-40 minuten

20-40 minuten

4 personen

schol

hoofdgerecht

Ingrediënten

• 600 gram scholfilet
• 4 eetlepels bloem
• ½ theelepel paprikapoeder
• 3 eetlepels (olijf)olie
• 2 sjalotjes, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 eetlepel balsamicoazijn of rode wijnazijn
• 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
• 50 gram groene olijven met piment of zonder pit, gehalveerd
• 50 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
• 2 eetlepels groene of rode pesto
• Peper (versgemalen)

Bereiding

Meng de bloem met peper, zout en paprikapoeder en haal de scholfilets hierdoor. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Blus af met azijn en roer de gezeefde tomaten, olijven en pesto erdoor. Verwarm even en zet de saus apart. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Verdeel een laagje saus over 4 borden en leg daarop de scholfilets.

Serveertip!
Lekker met pasta of rösti en komkommersalade. Meng eens gehalveerde kerstomaten door de saus.

Wijntip
Een droge, volfruitige Syrah Rosé uit de Languedoc past bij schol, tomaat en het pittige van de olijven.

Contactgegevens

Visspecialist van der Schuit
Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217
info@visspecialistvdschuit.nl

Volg ons

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 09:00 – 18:00
woensdag: 09:00 – 18:00
donderdag: 09:00 – 18:00
vrijdag: 09:00 – 18:00
zaterdag: 09:00 – 17:00
zondag: gesloten