Ingrediënten
• 4 scholfilets van 125 gram
• 1 eetlepel citroensap
• zout en peper
• 1 sneetje oud witbrood – fijn verkruimeld
• 100 gram Parmezaanse kaas – versgeraspt
• 2 bosuitjes – in ringetjes
• 2 eetlepels peterselie – fijngehakt
• 1 eetlepel dille – fijngehakt
• 1 dl vis- of tuinkruidenbouillon
Bereiding
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een rechthoekige magnetronschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille. Meng er zout en peper naar smaak door.
Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de scholfilets in deschaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie en verwarm de scholfilets 8 tot 10 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat de scholsandwiches nog circa 3 minuten nagaren.
Serveertip!
Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette of prei.
