Ingrediënten
• 2 kilogram mosselen
• 2 vleestomaten
• 3 teentjes knofl ook, in plakjes
• 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels citroensap
• peper, versgemalen
• 1 eetlepel rode of groene pesto
• 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup
Bereiding
Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
Kook de mosselen, afgedekt, 4 tot 5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.
Serveertip!
Lekker met focaccia of ciabatta.