Ingrediënten
• 8 zoute haringen
• 12 sneetjes wit casinobrood
• plakjes bacon
• 1 eetrijpe avocado
• 1 eetlepel limoensap
• 1 eetlepel mayo
• 8 kleine blaadjes kropsla
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 2 tomaten, in plakjes
Bereiding
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bacon krokant. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer het avocadovlees met het limoensap en de mayonaise met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Besmeer met de helft van de avocado. Verdeel er de helft van de sla, de bacon en de tomaat over. Leg er een haring op en bestrooi met sjalot en zout en peper naar smaak. Leg hierop nog een snee brood en besmeer deze met de rest van de avocado.
Beleg met de rest van de ingrediënten. Dek de sandwiches af met de laatste snee brood. Druk licht aan en steek de club sandwiches vast met een prikker. Strooi er desgewenst nog een paar geurige blaadjes basilicum over.
