Ingrediënten
• 4 tongfilets van 100 gram elk
• 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
• 3 el pesto alla genovese (zie tip)
• 1 ei, losgeklopt
• 50 g rucola
• 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
• 1 sjalot, in reepjes
• 1 el balsamicoazijn
• 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg 4 plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht – gebruik eventueel een vork – en snijd het deeg zo nodig iets bij. Bestrijk de pakketjes dun met ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamicoazijn, olijfolie en zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er een pakketje tong ‘Wellington’ bij.
Serveertip!
Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.
