Visspecialist van der Schuit

Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217

Haring

Waarom haring eten elke dag

Haring is een vette vis die rijk is aan omega 3-vetzuren. 
De haring (Clupea harengus) is een straalvinnige vis van het noordelijk halfrond. Het is al lang een populaire consumptievis, waar veel op gevist wordt. De recente geschiedenis van de haring is er dan ook een die verweven is met overbevissing en overheidsmaatregelen om dat te voorkomen.

Bron: Wikipedia

Haring

Zalm

Zalm is een belangrijke vissoort voor ons als visspecialist. Hij is doorgaans het hele jaar goed verkrijgbaar. De zalm is in verschillende vormen te koop. Gerookt, vers of verwerkt in een maaltijd of salade. De mogelijkheden van deze vis zijn eindeloos. Ook inspiratie opdoen? Bekijk dan eens ons zalmrecept. Kom naar ons toe voor nog meer inspiratie!

Zalm
Heilbot

Heilbot

Heilbot is één van de minder bekende vissoorten. Maar daardoor niet minder lekker. Heilbot is een grote vis: hij kan maximaal 3 meter lang worden. Daarom verkopen we hem ook meestal in moten of filets, omdat we er veel uit kunnen halen. Heilbot is zeer smaakvol en de vis heeft een stevig vlees. Benieuwd naar een lekkere variatie op carpaccio met Heilbot? Bekijk dan ons heilbot recept.

Makreel

Makreel

Makreel is een heerlijke vette vis. Met gezonde vetten die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Makreel komt in alle lagen van de zee voor, afhankelijk van waar er genoeg voedsel te vinden is. De meeste makreel wordt in Nederland gerookt gegeten. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden van Makreel. Bekijk eens ons verrassende recept.

Schelvis

Wij noemen de Schelvis een 'vergeten vissoort'. Dat komt omdat men er vroeger veel van at, maar de vis tegenwoordig weinig aandacht meer krijgt. Gelukkig wordt er bij de Nederlandse visafslagen steeds meer van deze vis aangevoerd. De smaak van Schelvis is wat ons betreft ook net wat specialer dan kabeljauw. Maar, je moet wel voorzichtig met Schelvis omgaan, omdat het vlees los van structuur is. Benieuwd naar een lekker recept? Wij hebben een gemakkelijk recept voor u opgezocht.

Schelvis

Wijting

Wel eens van de 'vis voor de poes' gehoord? Dat is de wijting. Niet echt een mooie benaming natuurlijk. En daarom is het 'lekkerbekje' ontstaan. Ooit begonnen met wijting dus. De vis heeft een wat zachte smaak en is daarom zeker geschikt om te bakken, stoven en te roken. Ook aan de slag? Bekijk het recept!

Wijting
Gamba's

Gamba's

Zeebaars

Zeebaars

Zeebaars is een steeds populairdere vissoort bij ons in het assortiment. Het is dan ook een erg bijzondere en smaakvolle vis. Ook in de betere restaurants zul je zeebaars steeds vaker op de kaart zien staan. De mogelijkheden om zeebaars te bereiden zijn groot. Zeebaars heeft een licht zoete smaak, maar is vooral mild en fijn. Het is daarom ook af te raden om sterke smaken te gebruiken bij de bereiding van de vis. Op zoek naar een lekker recept? Bekijk dan ons zeebaarsrecept.

Visspecialist van der Schuit

Van Harenstraat 34
8471 JE Wolvega
0561-612217

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 20:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten